Hafta içi 16:00 ve Cumartesi 14:00'a kadar verilen siparişler aynı gün içinde kargoya verilir.
Toplam olarak 30 bölümden oluşan kitapta başlangıçta konu ile ilgili (tarihçe, uygulama ilkeleri, epidemiyoloji vb.) genel kavramlar yer almış, izleyen bölümlerde çalışma yaşamındaki başlıca konular bir sistematik içinde yazılmıştır.
• Bu çerçevede işyeri ortam faktörleri ile risk değerlendirme, risk iletişimi ve sık kullanılan risk değerlendirme yöntemleri açıklanmış, arkasından çalışma hayatı ile ilişkili olabilen çeşitli organ ve sistemlerle ilgili hastalıklar ve iş kazaları anlatılmıştır.
• İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında öncelikli yaklaşımın "koruma ve önleme” olduğu dikkate alınarak bu amaca yönelik ilkeler ve uygulamalara işaret edilmiştir. Ayrıca bölümlerde örnek olgular verilmek suretiyle konunun somutlaşmasına çalışılmıştır.
• İş sağlığı ve güvenliği alanında öncelikli ilgi alanları olan ve ülkemiz açısından da önemli olan bazı iş kollarındaki sağlık ve güvenlik konularına yer verilmiş, konu ile ilgili olarak Türkiye’deki durum hakkında bilgi verilmiştir.
• SGK İstatistiklerinden ve TÜİK verilerinden yararlanılarak özellikle iş kazaları ve meslek hastalıkları ile başlıca işkollarına ilişkin 2015-2016 ve 2017 yıllarının bilgileri eklenmiş, ilgili tablo ve grafikler yenilenmiştir.
• Bu şekilde iş sağlığı ve güvenliği alanı ile doğrudan ilişkili olan konulara yer verilmiş, son bölümde konu ile ilgili uluslararası ve ulusal mevzuat özet olarak yazılmıştır. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı bölümünde bazı yasal düzenlemelerin (özellikle yönetmelik şeklindeki düzenlemelerin) zaman zaman değişikliğe uğraması olasılığına karşı okuyucunun mevzuat ile ilgili gelişmeleri izlemesi önerilmiştir.
• Kitabın sonunda kapsamlı kaynak listesi ve ileri okuma materyali verilmiş, bununla birlikte konunun önemi nedeni ile gereken yerlerde metin içinde de kaynak gösterimi yapılmıştır.