Tiroid kanserleri endokrin kanserleri içinde en sık görülenidir. Tüm kanserler dikkate alındığında oranı yüzde1 kadar olmakla birlikte genel insidansı günümüzde giderek artmaktadır. Erken evrede tanı alması ve kanserin genellikle prognozunun iyi seyretmesi nedeniyle cerrahi ve ablatif tedaviler yüz güldürücü sonuçlar sağlamaktadır.
Hastaların çoğunluğunu differansiye tiroid kanserleri oluşturmakta iken az bir kısmını da kötü differansiye tiroid kanserleri oluşturmaktadır. Başlangıçta iyi differansiye grupta olan ya da sonradan kötü differansiye gruba dönüşen grup daha agresif prognoza sahip olduğu için genellikle cerrahi tedavi yeterli olmamaktadır.
Bu yüzden, biyolojik tedaviler, kemoterapi gibi sistemik tedaviler kullanılmaktadır. Tiroid kanserli hastaların bir kısmında da yeni tedavilere ihtiyaç oluşmaktadır. Bu nedenledir ki günümüzde moleküler biyoloji, genetik dahil tıp ve teknolojide hızlı gelişmeler tedavide yeni umutları doğurmaktadır. Onkoloji, bu konuda en çok cesaretlenilen alanlardan biri olmuştur. Yeni geliştirilen moleküler ve genetik tanısal testler, tedavi alanında ortaya çıkan biyolojik ajanlar bunun bir göstergesidir.
Günümüzde her ne kadar tıp öğrencisi, anadal ve yan dal uzmanlık öğrencilerinin yeni gelişmelerden haberden olmasında online ortamlar faydalı olsa da, bunun yanında her zaman el altında bulundurmaları gereken pratik, güncel Türkçe tıbbi kaynakların yetersizliği bu konuda bir başvuru kaynağı oluşturma fikrini ortaya çıkarmıştır.